In de serie over koffiezetten…Vandaag de laatste bonen uit de molen van mijn oma gemalen. Geen idee hoe oud die eigenlijk zijn. Kan koffie bederven?? De koffie van gemalen bonen smaakt wel anders, maar wellicht komt het ook door het verse malen of voegen ze aan die pakken gemalen koffie altijd van alles toe. Nu dus de laatste bonen uit de molen gemalen. Kunnen er de volgende keer bonen (verse) uit Ethiopie in. Nu een keer op de oma-manier koffie gezet. Met zo’n heel klein bruin potje met een rond filtertje erop. Gemalen koffie erin, beetje aandrukken en dan steeds kleine beetjes water opschenken. Niet teveel want ja.. zo groot is dat filter niet. Even laten wellen, en dan volgende beetje. Je krijgt er sterke koffie van die je dan drinkt met warme melk of met extra heet water. Tenminste zo deed mijn oma dat. Die had ook een groter bruin potje. Daar zette hele sterke koffie in. Dat potje stond volgens mij de hele dag in het midden van het fornuis, waar je zo’n waakvlammetje had. En als je dan koffie wilde, dan zette je wat water op of wat melk en daar ging die sterke koffie dan bij. Was even vergeten hoe sterk. haha..gelukkig drink ik het al redelijk verkeerd, maar zelfs dan..goeie straffe bak – maar ik vind het wel lekker. Dan toch maar een keer de vliering op, op zoek naar mijn schootkoffiemolentje.. want ik heb het idee dat de muur niet helemaal op het geweld van koffiemalen met de muurmolen van oma is berekend…
Ik vind het leuk als je reageert. Reacties worden niet direct geplaatst. Ik lees ze wel allemaal. Als je je reactie privé wilt houden.. geef dat dan aan. Dan verschijnt je reactie niet op de website.