In denemarken kregen we een Deense specialiteit voorgeschoteld: Kolkskal. Dat is echt iets dat ze in Nederland ook op de markt kunnen brengen. Wat is dat lekker. Het is een melkproduct, wat je drinkt of eet als yoghurt. Het is redelijk vloeibaar, maar je hoort er eigenlijk een soort biscuitjes in te doen, de kammerjunker. Het is gemaakt van Karnemelk, eigeel en vanille en het is vooral lekker bij warm weer. De melkfabriek Arla foods, is één van de producenten van Koldskal en wellicht ook de enige en naar wat ik heb gehoort is de productie afhankelijk van de weersverwachting. Wordt het warm, dan wordt er meer gemaakt. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet en hoeven we ook in Nederland niet zonder te zitten, maar ik zou het geweldig vinden als Friesland Foods eens even zou bellen naar Arla voor het recept. Maar dat kunnen ze natuurlijk net als ik op ook op internet vinden. Wil je het ook eens proberen, kijk dan op deze website voor het recept (engels) of op deze duitse site voor een variant. Morgen ga ik er één uitproberen. En dan natuurlijk nog op zoek naar een recept voor de Kammerjunker, maar dat zal vast ook wel ergens te vinden zijn.
Koldskal
Gepost op in Categorie: Huis, tuin en keuken · 1 Reactie
ja ik heb het ook gegeten. mijn zus woonde in denemarken en ze gaf het ons als toetje. erg lekker. ik snap ook niet dat het alleen in de zomer geproduceert word want in de winter kun je het gewoonweg niet krijgen en owwh wat is het lekket. als ik het recept heb van beide ga ik het zeker maken. hmmm ik kijk er al naar uit:D