Een van de dingen die mij heb voorgenomen is toch de tijd te nemen om te koken en dan het liefst op tijd. Da’s moeilijk want juist tegen 5 uur kan ik helemaal opgaan in een stukje website, code of wat dan ook. En voor je het dan weet is het alweer 6 uur. Da’s opzich geen ramp, maar op maandag moet de jongste om kwart voor zeven bij schaken zijn en die is regelmatig na een half bord gegeten te kunnen hebben al vertrokken. Dat wilde ik niet meer. Op dinsdag heeft hij voetbaltraining en dat is ook wel lekker als het eten al een beetje heeft kunnen zakken en op woensdag heeft de oudste voetbaltraining en die heeft ook graag wat in zijn maag, en dan ook het liefst niet te kort voor de training. Dus die dagen wil ik het eten om 6 uur op tafel hebben. Leve de wereldgerechten van Knorr, AH, super ed. Want een couscous maak je in 15 minuten, CHow Mien (AH) is ook ongeveer in die tijd klaar. En op woensdag mag het best soepdag zijn. Maar een goede moeder als ik probeer te zijn, ik wil ook wel wat variatie in het weekmenu. Maar langzaam krijg ik er weer een systeem in en lukt het me zelf om een complete maaltijd op tijd op tafel te krijgen, zonder gebruik te maken van al die snelpakken. En vandaag is het vrijdag, en hoeft het niet zo vroeg. Er ligt al een pak kaasfondue klaar, met een struik bleekselderij en afbakstokbroodjes. En er is nog een quiche van gisteren over (zelf gemaakt, jaja). En alles bij elkaar is dat volgens mij lekker eten, me en the kids, op de bank. en dan morgen maak ik wel weer wat fatsoenlijks of gewoon een keertje patat 😉
Koken
Gepost op in Categorie: Leven met ADHD · Reageer
Ik vind het leuk als je reageert. Reacties worden niet direct geplaatst. Ik lees ze wel allemaal. Als je je reactie privé wilt houden.. geef dat dan aan. Dan verschijnt je reactie niet op de website.