Ondertussen ben ik vrienden aan het worden met de broodbakmachine. De jongens vinden het brood lekker. Na het eerste brood is er eigenlijk geen volkorenbrood meer mislukt. Als manlief een nachtje thuis is tussen twee buitenlanden in, vraagt hij zich af of het niet weer een gril van me is (kan hij gelijk in hebben, maar natuurlijk niet toegegeven), maar hij vindt het brood wel lekker. Snijden is nog een kunst op zich, dus het stukje brood wat hij laat liggen is even een puinhoop. Maar dat leert hij maar goed als hij weer terug is.
Ondertussen heb ik, overmoedig als ik ben, gisteren de ingredienten voor een nieuw brood ingeslagen: 9 granenmix.
Vanochtend spannend in de machine gekeken. Ik zag weer een enorme duik – ingezakt weer. Maar het brood smaakte er absoluut niet minder om. Morgen dus weer een meergranen, met ietsje minder gist en ietsje minder vocht. En dan hebben we hopelijk morgen een heerlijk donker meergranenbroodje. Lekker hoog gerezen.
Ik vind het leuk als je reageert. Reacties worden niet direct geplaatst. Ik lees ze wel allemaal. Als je je reactie privé wilt houden.. geef dat dan aan. Dan verschijnt je reactie niet op de website.