Eindelijk, ze beginnen zwart te worden en sappig, onze bramen. Omdat ze zo ontzettend lekker zijn mogen ze een groot deel van de schutting in beslag nemen. En nu plukken we er de vruchten van, letterlijk. Vergieten vol halen we er vanaf. Al heerlijk twee pannen sap gemaakt en straks, na een dagje zon, plukken we de heerlijk rijpe bramen en doen ze in een fles met kandy en inmaakbrandewijn. Na drie maanden genieten we weer van een heerlijk glaasje bramenbrandewijn. De ingang van de tuin is nu wat lastig. Zeker na de regen druppen de natte takken nog lang na. De oude takken voor bramen en alle nieuwe takken voor volgend jaar. Het is even aanpassen, want het is vol en veel, maar het is voor het goede doel…mmmmmm bramensap, bramenijs en bramenbrandewijn en -likeur.
Ik vind het leuk als je reageert. Reacties worden niet direct geplaatst. Ik lees ze wel allemaal. Als je je reactie privé wilt houden.. geef dat dan aan. Dan verschijnt je reactie niet op de website.